3 originele adventskalenders om zelf te maken

Vorige Artikel 10 van 10

Een adventskalender.  Heel dikwijls kiezen we nog snel voor de kalender met chocolaatjes.  Toch merk ik een opmars in de kalenders die je zelf kunt maken.  Ik geef jou hier 3 ideeën voor de invulling van jouw zelfgemaakte adventskalender.

1.  De speelgoed-adventskalender

Akkoord: in de winkels vind je waarschijnlijk ook wel een adventskalender waar speelgoedjes in zitten.  Denk aan die van playmobil of Schleich.  Zelf vind ik het veel fijner om de kalender zelf samen te stellen.  Hoe je daar nu aan begint?  Dat lees je hieronder!

  • Je kunt een leuke houten bak met schuifjes gebruiken, maar wat ook heel fijn werkt is een wasdraad met kraft-zakjes eraan.  25 zakjes met mini-cadeautjes die aan een stevig natuurtouw hangen.  Of waarom hang je de zakjes niet in de kerstboom?
  • Koop 25 kraftzakjes, of, wanneer je de zakjes ieder jaar opnieuw wilt gebruiken, kies dan voor de stoffen of jutte variant.
  • Stop in ieder zakje een leuk, klein cadeautje.  Op zoek naar inspiratie om in die zakjes te stoppen?  Hier vind je toffe ideeën voor mini-cadeautjes onder de € 5.
  • Maak iedere dag 1 schuifje of zakje open, tot het kerstmis is.  Veel plezier!

2.  De activiteiten-adventskalender

Het hoeft natuurlijk niet altijd speelgoed te zijn.  Maak je adventskalender zoals hierboven beschreven, maar stop in ieder schuifje of zakje een toffe activiteit.  Maak iedere ochtend bij het ontbijt het vakje van die dag open, en je weet meteen wat doen.  Weinig inspiratie?  Print de 12 activiteiten hieronder uit, plus blanco versie om zelf aan te vullen.  Zo hoef jij je hoofd al niet te hard te breken.

        

3.  Adventskalender: mixed version

Helemaal leuk wordt het, met mijn persoonlijke favoriet: de gemixte adventskalender.  Nee, we gaan er geen smoothie van maken, maar wel een afwisselende en toffe aftelkalender.

  • Kies een aantal activiteiten, print (bij voorbeeld de versie hierboven) en knip ze uit  en stop ze verspreid in de schuifjes of zakjes van de kalender. 
  • Stop hier en daar een klein cadeautje.  5 cadeautjes, verdeeld over de maand is al voldoende.  Inspiratie hiervoor vind je hier en hier.
  • Vul lege gaatjes op met iets lekkers: een koekje, het lievelingssnoepje van de kinderen of (centen en een briefje voor) pistoletjes op zondag.

Doordat de kalender-openers niet weten wat er gaat komen, blijft de ontknoping iedere dag een beetje spannend.  Zit er een activiteit in?  Krijgen we iets lekker?  Wees maar zeker dat deze manier van aftellen voor heel fijne herinneringen zal zorgen! 

Specificatie Omschrijving
Categorie Blog
Type Advent, Kerstmis, knutselen, aftellen
© 2017 - 2021 'tmuizennest | sitemap | rss