Adventskalender Kerst-tradities

Vorige Artikel 9 van 10 Volgende

De kerstperiode is een tijd waarin we elkaar opzoeken.  We maken tijd voor elkaar, eten gezellig samen en gaan weer op zoek naar de verbinding.

Het perfecte moment om een beetje nostalgisch te doen, en de familitradities eer aan te doen.  De muizen van 't Muizennest vinden het maar al te plezant om hier gehoor aan te geven, en daarom toveren we voor jullie deze online-adventskalender tevoorschijn.

Iedere dag vind je op Instagram, Facebook en hier een nieuw adventcadeautje om open te doen.  In ieder cadeautje zit een bijzondere kerst-traditie.  Welke kies jij er uit om te gaan gebruiken?  Of doe je ze gewoon allemaal?  Veel plezier met uitpakken!

  

1.  Maak je eigen kerstversiering.

Ga aan de slag met papier, karton, zoutdeeg, parels, wol, gedroogde appelsien en kaneelstokken.  Laat je fantasie de vrije loop en knutsel de mooiste slingers, kerstboom-hangers of ornamentjes en leg ze klaar voor wanneer je de kerstboom zet.

  

2.  Maak een Advents-blok.

Zoek een mooie stronk gedroogd hout uit.  Maak plaats voor 4 kaarsen en versier hem daarna met allerlei fijne kerst-versieringen: gedroogd fruit, kerstgroen, dennenappels.  Je kunt er ook kerstballetjes inhangen bij voorbeeld.  Geef hem een heel eigen draai en steek iedere zondag van de advent een extra kaars aan.

  

3.  Hang complimentjes in de kerstboom

Maak bij het begin van de advent een stapeltje leuke briefjes.  Knip kerstboompjes, sterren, of kies voor eenvoudige blaadjes handgeschept papier.  
Zo lang de kerstboom staat, kun je regelmatig aan iemand een complimentje schrijven, en in de kerstboom hangen.  Schrijf op de voorkant jouw compliment, op de achterkant de naam van de persoon aan wie je een complimentje geeft.  Nadien kan iedereen zijn eigen "complimentjespot" aanleggen, waarin alle complimentjes aan hem/haar verzameld worden.  Heerlijk om even die briefjes uit de pot te nemen wanneer jij je wat minder goed in je vel voelt.

4.  Deze is voor morgen, kijk je er al naar uit?

5.  Nog eventjes geduld...

6.  Wachten wordt beloond!

7.  Nog maar een paar keer slapen...

8.  Dit is een leuke!

9.  Benieuwd wat je hier van vindt..

10.  Nog eventjes...

11.  Ongelooflijk hoe snel de tijd gaat, toch?

12.  Met deze ga je zoveel plezier hebben!

13.  We zijn al halverwege!

14.  Fijn, toch?  Al die kersttradities?

15.  Ik vraag me af wat jouw kersttradities zijn...

16.  Wat vind jij het leukste aan Kerstmis?

17.  Nog wat extra wachten...

18.  Nog heel eventjes...

19.  We komen al dichterbij!

20.  Hou jij ook zo van die lichtjes in de straat?

21.  Benieuwd wat je nog gaat ontdekken hier?

22.  Ik heb zin in koekjes...

23.  We zijn er bijna...

24.  Kerstavond!

25.  Kerstmis!  Eigenlijk is dat gewoon een uit de hand gelopen babyborrel, toch?

Specificatie Omschrijving
Categorie Blog
Merk 't Muizennest
Type Blog, Kerstmis, Advent, Kerst-tradities, verbinding
© 2017 - 2021 'tmuizennest | sitemap | rss