Zet een fantastische Sint-tafel

Vorige Artikel 6 van 10 Volgende

Of hoe je er voor zorgt dat pakjesavond een lifetime herinnering wordt voor jouw kinderen.

Behalve de cadeautjes zelf, is de hele sfeer die rond pakjesavond hangt ideaal om herinneringen vast te haken in de hoofden van de kinderen.

Zet je schoen

Alles begint de avond van 5 december.  Zet je schoen, zing liedjes en vertel verhalen.  Leg samen de laatste hand aan de tekeningen, of plak het laatste item op het verlanglijstje....  Pakjesavond is het perfecte moment om samen tijd door te brengen.

              

Hoe je je schoen zet?  Volgens de regels van de kunst natuurlijk!

  • Zet je schoen aan de schouw, op een tafeltje, voor een raam,... 
  • In of aan je schoen zet je jouw brief en tekening voor de Sint.  De Sint heeft liefst tekeningen waar hij zelf op staat.  Met een mooie kleurplaat is hij natuurlijk ook heel tevreden.
  • Jouw schoen vergezel je van een kopje koffie voor Sinterklaas, een glaasje melk voor Piet (sommigen zetten ook een pintje klaar) en niet te vergeten: een wortel voor het paard! 

Maak het echt

Als de Sint geweest is, is zijn koffie (bijna) op, is Piet zijn glas misschien gevallen en Slechtweervandaag lust de "poepjes" van de wortelen niet zo graag.  Soms heeft Sinterklaas ook tijd om even een heel persoonlijk briefje te schrijven.

Laat 't zien

Cadeautjes in- en uitpakken is leuk, maar behalve dat het niet meteen ecologisch verantwoord is, al dat papier, is Piet ook een speelvogel.  Hij test graag alles al een keer uit.

Stal het cadeau uit alsof Piet er net nog mee speelde (of speel gewoon lekker zelf, tot je gaat slapen).  Op die manier kunnen de kids ook direct beginnen spelen 's morgens.  Succes verzekerd!

                  

Less is more

Stomp de tafel niet te vol.  Kies 1 mooie chocoladefiguur uit (per kind), leg een paar mandarijnen en zet een grote speculaasman.  Er mag allicht wel iéts op de tafel staan, maar geef toe, je bent vast niet de enige die met Pasen chocomelk maakt van al die Sint-chocolade.

't Zit 'm in details

Kinderen merken alle kleinigheden op, liefst diegenen die ze niet zouden mogen zien.  Zorg dat alle kaartjes met merkreclame uit het zicht zijn, dat de lege zakjes van chocoladefiguren uit de weg zijn, maar de beste tip die ik kan geven: laat geen tekeningen rondslingeren!

Verras!

't Zijn de kleine dingen die 't hem doen.  Strooi wat mokjes op hun bed of op de trap.  Zoek op youtube naar hoefgetrappel en speel het af vanop de gang (lang leve de bluetooth-speaker): het signaal om naar beneden te sluipen. Hier en daar een "vuile handveeg" van Piet doet het ongetwijfeld ook goed.

Printables

Hieronder vind je een printable met de tips uit deze blog.  Je kunt ook de kleurplaat printen, en het verlanglijstje.  Heel veel plezier met het voorbereiden van een heerlijke pakjesavond en een fantastische Sinterklaas-ochtend.

                  

 

 

Specificatie Omschrijving
Categorie Blog
Type Herinneringen, quality time, Sinterklaas
© 2017 - 2021 'tmuizennest | sitemap | rss