Speeltip: Herfst - speurtocht

Vorige Artikel 4 van 10 Volgende

Met dit prachtige herfstweer, roept het bos.  Met de zon op je snoet en je laarzen aan, is het een waar plezier om door de bladeren te springen, af en toe in een plas te spetteren en te rennen tussen de bomen.  Ook in de bomen klimmen is leuk natuurlijk.

Kinderen vinden buiten zijn super fijn, ook al is het soms verleidelijk om voor dat televisietoestel te blijven plakken.  Eens ze buiten zijn, zijn ze meestal snel vertrokken.

Wandelen is saaaaaaaaai

Als ik met mijn kinderen het bos in trek, dan hebben ze de eerste kilometer vanalles te doen: takken zoeken, riddertje spelen, het pad op en af rennen, proberen om in die dikke boom te geraken...

Wanneer we een eindje verder zijn, dan is hun inspiratie snel op en komt er al sneller wat gezeur: is het nog veeeeeeer?  Wandelen is saaaaaaaai.  

Gelukkig weten we daar wel raad mee!

Speurtocht

Kinderen zijn echte schattenzoekers.  Ze houden ervan te snuffelen tussen de bladeren en opdrachten uit te voeren.  Daarom maakte ik - samen met Florian en Claire, de oudste muizenkinderen - deze speurtocht.  Print de tekening uit, en trek er op uit in het bos, de tuin, de straat of het park.  Kunnen ze alles vinden?

Als de kinderen er graag een wedstrijdje van maken, kunnen ze elk een speurkaart meenemen.  Je kunt hen natuurlijk ook laten samenwerken om alles te ontdekken.  

Leg thuis een "schat" klaar, voor de noeste speurders.  Een (vers gebakken) appelcakeje met een kop heerlijke thee bij voorbeeld.  Wedden dat ze al snel weer vragen wanneer jullie weer het bos in gaan?

 

 

Specificatie Omschrijving
Categorie Blog
Leeftijd Alle leeftijden
Materiaal Deze speurkaart
Type Herfst, wandelen, speuren, buitenleven
© 2017 - 2021 'tmuizennest | sitemap | rss