Wat is een voedingsketting?

Artikel 1 van 10 Volgende

Mama's van borstvoedende kindjes herkennen het misschien wel: jouw baby drinkt rustig aan de borst, en kan het dan niet laten om ergens aan te frullen.  Menig haar wordt uitgetrokken, T-shirts geraken uitgerekt, soms wordt er zelfs best hard geknepen.  Ook kindjes die hun flesje drinken zijn makkelijk afgeleid, draaien dan hun gezichtje weg of liggen zo te wiebelen dat het drinken soms moeizaam verloopt.

Een voedingsketting is dan een welkome oplossing.  De kralen leiden jouw baby af van het drinken, waardoor dat meteen een stuk vlotter gaat.  Terwijl je kindje aan de ketting frult, kan hij jouw ook geen pijn doen.  
De ketting is trouwens ook heel fijn wanneer je kindje bij jou op de arm zit.  Zeker als er tandjes doorkomen, is de ketting van mama dikwijls het onderdeel dat in de mond verdwijnt.  Goud en zilver zijn dan niet meteen de beste keuze, maar met zo'n voedingsketting zit je helemaal safe.   Bovendien zijn de het ook echte sieraden: ze zijn er in verschillende vormen en kleuren, zodat ze perfect bij jouw outfit en stijl passen.

Het materiaal

De kralen zijn gemaakt van voedselveilige silicone en dus vrij van BPA, ftalaten en pvc.  De silicone voelt zacht aan, zowel met de handjes als in de mond.  De zachte druk van deze kralen is ook heilzaam als er tandjes dookomen.  De houten kralen die er soms tussen zitten geven dan weer een andere sensatie, die ook voor verlichting bij het tanden krijgen zorgt.  

De koord van de ketting is gemaakt van zijdevezels, waardoor ze heerlijk zacht is en ook niet snijdt in je hals.  Dankzij de veiligheissluiting mag jouw kindje nog zo hard aan de voedingsketting trekken, het slotje komt meteen los en kan dus niet schuren of kapot getrokken worden.

Onderhoud

De voedingsjuwelen mogen proper gemaakt worden onder de kraan, of zelfs in de vaatwasmachine.  Wanneer je afwasmiddel gebruikt, zorg wel steeds dat de halsketting goed gespoeld werd nadien.  Indien er hout is verwerkt in jouw ketting, raadt ik het wel af van ze in de vaatwasmachine te stoppen.  In principe zou het kunnen, maar het kan het hout verzwakken waardoor het makkelijker breekt, en ook neemt het hout afwasmiddel op.  Tenzij je wilt dat jouw kind je blaasjes wijsmaakt, kan hij er maar beter niet op sabbelen.

Niet vergeten

De voedingsketting is ondanks zijn positieve werking op kinderen, geen speelgoed.  Laat je baby dus niet in zijn eentje met de ketting spelen en hou hem altijd goed in het oog.  

Voor de kinderen die graag ook zo'n juweeltje hebben, kun je hier kijken.  Ook deze kralen zijn van voedselveilige silicone gemaakt, dus kinderen die graag ergens op knabbelen hebben zo een veilige manier om dat te doen.  

 

 

© 2017 - 2021 'tmuizennest | sitemap | rss